Skip to content

Muziek Laten Mixen

Er is nogal een verschil tussen een muziekopname maken en de muziek laten mixen. Mixingstudio Online is gespecialiseerd in het afmixen en masteren van gemaakte muziekopnames. Enkele voorbeelden hiervan kun je hier vinden: Voorbeelden. In principe werkt Mixingstudio Online met alle muziekgenres.

Of je nu een meersporen opname in de oefenruimte hebt gemaakt, of een compleet live optreden hebt opgenomen: in alle gevallen verzorgt Mixingstudio Online graag de mixage en mastering. Ook als je in een studio of thuis netjes alle partijen één voor één hebt opgenomen. Muziek laten mixen is nog nooit zo simpel geweest! Stuur alle losse sporen op via WeTransfer en wij gaan aan de slag!

Je krijgt de uiteindelijke gemasterde mix opgestuurd in een hoge resolutie stereo WAV file  (24 Bit 44.1 kHz) maar dat kan desgewenst ook in andere formaten zoals 24 Bit 96kHz of noem maar op. De mix is geschikt voor het plaatsen op muziekdiensten als iTunes, Soundcloud, Spotify enzovoorts.

Standaard wordt alle muziek die door Mixingstudio Online wordt gemixed, tevens gemastered. Standaard wordt dit gedaan middels Stereo Mastering.
Je kunt naast Stereo Mastering ook kiezen voor Stem Mastering. Bij stereo mastering wordt de gehele stereo mix als geheel gemastered, terwijl bij Stem Mastering de mix wordt opgesplitst in een aantal delen of 'stems', die afzonderlijk worden gemastered. Denk bijvoorbeeld aan de drums, bas, overige instrumenten en zang gescheiden van elkaar. Dit geeft meestal een nog beter en gedetailleerder eindresultaat, maar is wel iets arbeidsintensiever en dus duurder. Neem voor Stem Mastering vooraf contact op.


De mixen laten mixen procedure

 1. Alle sporen los aanleveren
  Het is noodzakelijk om alle audiosporen los aan te leveren. Dus een los basgitaar spoor, een gitaarspoor, lead zang, achtergrond zang, enzovoorts. Alles moet los worden aangeleverd. Van de drums moeten van alle verschillende microfoons die zijn gebruikt ook apart de audio van aangeleverd worden. Geef al deze audio bestanden ook een bijbehorende naam. Dus basgitaar, leadgitaar, piano-links, piano-rechts, bassdrum, snaredrum, etc. etc.)
  NB: ZIE OP DEZE PAGINA VOOR VERSCHILLENDE SOFTWARE PAKKETTEN HOE JE EEN AUDIOEXPORT DOET VAN ALLE LOSSE SPOREN.
 2. Niet bewerkte audiofiles
  Bij door ons muziek laten mixen, moet de audio die je aanlevert niet geprocessed zijn, Dus geen compressie, gates, galm, delay, enzovoorts. Volledig clean geluid hebben wij nodig. Het enige is, als je over een instrument of stem een bepaald effect gebruikt wat bepalend is voor die sound, zoals bijvoorbeeld een overdrive op een gitaar, dán moet je deze weer juist wel geprocessed aanleveren. Dus mét het effect. Ook bijvoorbeeld een leslie effect op een hammond orgel mag dus gewoon meegestuurd worden. (Wel maak je het werk voor ons aangenamer als je tevens het cleane geluid mee kunt zenden).
  Hiernaast worden vaak specifieke effecten zoals delays of vocoders gebruikt op zang. Deze effecten moet je ook meebouncen / exporteren bij het exporteren van het spoor.
  Denk erom dat zodra je een stereo effect gebruikt hebt, dat je dan ook een stereo bounce / export doet!
 3. Hetzelfde startpunt
  Misschien wel het allerbelangrijkste van alles: Zorg ervoor dat alle aangeleverde audio files exact hetzelfde startpunt hebben. We kunnen niets met losse floddertjes audio die we zelf nog op de juiste plek moeten gaan zetten.
 4. Lever de audio 'schoon' aan
  Zorg ervoor dat alle audiotracks die je aanlevert netjes en mix-klaar zijn. Dus geen klikjes aan het begin of andere rommel geluiden die eerst moeten worden opgeruimd. Let ook goed op ruis, bij de opname kun je misschien denken dat het wel meevalt, maar op het moment dat het gemixt en gemasterd wordt komen dergelijke bijgeluiden duidelijk hoorbaar tevoorschijn. Iedere edit die door ons gedaan moet worden kost extra tijd en moeten wij helaas in rekening brengen. Controleer dus al je sporen of ze netjes schoon zijn bij aanlevering.
  Tevens belangrijk om te weten: Wanneer je auto-tune wilt laten toepassen betaal je hiervoor een extra tarief per spoor waarop het moet worden toegepast. Hiervoor geldt de revisieregeling niet! Bij aanpassingen achteraf wordt het uurtarief gerekend.
 5. Audioformaat
  Voor door ons muziek laten mixen, lever je de bestanden bij voorkeur aan in WAV formaat met een minimale bitrate van 16Bits. De sample frequentie moet minimaal 44.1 kHz zijn. Bij voorkeur werken we met een bit-diepte van 24 bits.
 6. Referentiefile
  Lever een losse track aan van een nummer waarvan je de sound te gek vindt en wilt dat jouw opnames op gaat lijken. Hou er wel rekening mee dat het realistisch moet zijn, we kunnen niet een accordeon opname laten klinken als Luther Vandross.
 7. Aanleveren
  Nadat wij de muziek laten mixen opdracht van jou hebben gekregen, lever je alle bovengenoemde audiobestanden aan via het web. Bij voorkeur ontvangen wij de files via wetransfer. Je kunt ons emailadres: info@mixingstudioonline.com gebruiken als ontvangers adres.WeTransfer-logo-300x68

Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact op!